Gamen is zeker geen doelloze bezigheid, en al helemaal niet als je puzzel games speelt. Je moet namelijk logisch denken, vooruit plannen en een goed geheugen hebben. En hoe blij zijn we als we dat moeilijke level eindelijk hebben uitgespeeld?! Is jouw grijze massa toe aan wat training? Waarom dan niet op een leuke manier met een van de volgende puzzel games.

Doodle god – Genesis secrets

Wat zou jij doen als je God was? Nou, om te beginnen moet je de aarde eerst inrichten en bevolken. En het is geen simpel klus om een micro-organisme te laten evolueren tot mens…. je moet elementen combineren, puzzels oplossen en creatief nadenken.De unieke gameplay en prachtige graphics maken dit tot een van de beste puzzel games die er te vinden zijn.

Back to Bed

Ben je klaar voor een surrealistisch avontuur? In Back to Bed kruip je in de huid van Bob, een eenvoudige man met een minder eenvoudig probleem. Bob is namelijk een slaapwandelaar. De wereld die hij dan betreedt, is raar en gevaarlijk en Bob heeft maar een doel, terug naar bed! De puzzels zijn uitdagend en het is een waar plezier om in deze wonderlijke wereld rond te dwalen.

Where’s my water? 2

Logisch nadenken staat voorop in deze game. Je moet in elke level de obstakels aan de kant werken om het water te laten stromen. Het klinkt heel makkelijk, maar het wordt in de hoge levels best ingewikkeld.

Het is een van de perfecte gratis spelletjes voor je telefoon om even te spelen tijdens een trein – of busrit. Maar pas op dat je niet per ongeluk je halte mist terwijl je de vele levels haalt!!

Gold Rush – Treasure Hunt

Goudzoeker Jack heeft door z’n hebberigheid een hoge prijs moeten betalen. Hij is gedoemd om voor eeuwig in de mijnen te blijven, op zoek naar goud. Jij kunt hem helpen om de schat te vinden door de puzzels op te lossen. Het is een simpele game, maar de levels zijn uitdagend en het verhaal houdt je geboeid tot het einde.

Blendoku

Deze game moet het niet van de graphics hebben of van een verhaal, het enige wat je hoeft te doen is de kleuren in de juiste volgorde rangschikken. In het begin zijn het duidelijk verschillende tinten en is de logica snel te doorzien, maar hoe verder je in het spel komt, hoe subtieler de kleurnuances.

Blendoku heeft meer dan 300 levels in verschillende moeilijkheidsgraden en er is ook al een tweede versie uitgekomen.