EA games heeft ons al jaren vermaakt en verwend met mooie graphics, de nieuwste game genres en uitstekende gameplay. Wie heeft er nou niet van The Sims gehoord? Of wat dacht je van Bejeweld?

Ze hebben sinds hun ontstaan in 1982 hard aan de weg getimmerd en zijn uitgegroeid tot een van de grootste namen in de gamewereld. In de laatste jaren heeft EA games ook een aantal free games uitgebracht en deze zijn van dezelfde kwaliteit als de gewone.

We hebben al hun gratis games getest en de volgende vijf kunnen we je zeker aanraden.

The Simpsons Tapped Out

Het is Homer eindelijk gelukt! Hij heeft een nucleaire ramp veroorzaakt en heel Springfield is weggevaagd, maar gelukkig waren alle inwoners veilig. Het is nu aan jou om Springfield opnieuw op te bouwen. Van zodra je de stad begint te herbouwen komen de bewoners langzaam terug en begint het gewone Springfield leven met alle avonturen en rampen die erbij horen. Je komt alle bekenden uit de serie tegen en de graphics zijn perfect; zelfs de grootste fans van de Simpsons zullen tevreden zijn.

The Sims Free Play

Wie kent ze niet, The Sims. Ze zijn niet meer weg te denken en hebben de gamewereld compleet op de kop gezet. In deze gratis versie heb je gelijk de beschikking over een leuk huis, wat meubels, een huisdier, etc. Door doelen te voltooien speel je nieuwe delen van het spel vrij en wordt je huis alsmaar leuker. Het belangrijkste verschil met de gewone PC game, is dat alles wat je doet tijd kost. Je moet je Sims dan ook inspireren voor ze aan een lange opdracht beginnen.

Cause of Death

Train je hersenen met gratis puzzel spelletjes en ben je ook nog fan van casual games, dan zul je deze zeker op prijs stellen. In Cause of Death ben je een detective die uiteraard moorden op moet lossen. Je krijgt elke week een nieuwe zaak.Het is een interactief verhaal waarin elke beslissing die je maakt, invloed heeft op de uitkomst van het onderzoek dat je uitvoert. Ondertussen verzamel je als onderzoeker punten die je een betere overlevingskans geven. Het is dus niet echt een actief spelletje, maar zeker wel spannend.

Lord of Ultima

Een prachtig spel, maar wel een eentje waar je flink wat tijd voor moet nemen. Je hebt eerst een week om bouwmaterialen te verzamelen en je stad uit te breiden en dat is flink wat werk. Daarna wordt het tijd om te denken aan je verdediging, want je stad kan aangevallen worden. Heb je het overleefd en is het je gelukt om een machtige stad te bouwen? Dan kun je de troepen verzamelen en aanvallen! Spreekt het je aan om leiding te geven? Dan is dit de game voor jou!

Fifa Superstars

De gratis versie van de populaire FIFA is volledig anders. Het is een management game waarin je wedstrijden plant op basis van de statistieken van je team. Je zult dus niet zelf op het veld staan.

Hoewel het dus de actie mist van het voetballen zelf, verveel je je niet. Het trainen, het kiezen van de opstelling, een tactiek bedenken, bondscoach zijn is geen makkie…