Het aanbod aan mobiele games is enorm groot geworden en het wordt steeds moeilijker om een keus te maken. Daarnaast kom je vaak ook nog slechtwerkende games tegen. Om je de ergernis te besparen, hebben we de lijst voor zowel Android, als iPhone games erbij gepakt. Na veel uren spelen hebben onze gamers de volgende top 5 samengesteld:

5. SimCity Build it

Sim City is terug in een mobiele versie. Ook hier is het de bedoeling om een kleine nederzetting te veranderen in een welvarende wereldstad. In tegenstelling tot de oude game kun je nu niet sparen en dan in één keer een enorme uitbreiding bouwen. De verschillende gebouwen en opties komen namelijk pas vrij als je andere gebouwen upgrade en het bestaande stuk ontwikkelt. Ook al ken je SimCity nog niet, het is bij de mobiele game nog makkelijker om het spel onder de knie te krijgen. Maar pas op, je hebt zo een nieuwe verslaving bij!

4. Merge Dragons!

Merge it! In deze wereld kun je alles samenvoegen: geld, gebouwen, planten en zelfs draken!!! Hiermee help je de draken om hun wereld te genezen van een vloek uitgesproken door de kwaadaardige Zomblins.

De puzzels zijn erg leuk en je hebt duizenden mogelijkheden om objecten te combineren. Het is dus geheel aan jou om een strategie te kiezen. Het duurt even voor je door hebt hoe het allemaal werkt, maar het is zeker de moeite waard!

3. UNO & Friends

Het Uno kaartspel is in Amerika een oude bekende. Het is een leuke variant van pesten. De mobiele versie is dan ook erg populair en wordt door spelers van over de hele wereld gespeeld. We kunnen gerust zeggen dat dit éénvan de beste gratis kaartspelletjes om online te spelen is. Vanwege het grote aantal spelers hoef je dus niet lang te wachten voor de match begint. De graphics zien er goed uit, en de bediening is lekker soepel. De Journey quests zijn leuk, maar de toernooien zijn het echte werk!!

2. Gardenscapes – New Acres

Bij deze game kun je lekker wegdromen in een prachtige Engelse tuin. De makers hebben bij deze vierde versie alles uit de kast gehaald zoals de mooiste graphics, de meest uitdagende levels en de leukste tuindecoraties. De doelen zijn erg leuk en haalbaar. Het spel heeft ondertussen meer dan 200 updates gekregen met nieuwe levels en uitbreidingen voor de tuin. Hiermee kan je ongetwijfeld behoorlijk wat uurtjes ontspannen gamen.

1. Clash Royale

Je hebt deze naam vast al eens voorbij horen komen. Dit strategische kaartspel heeft wel wat weg van Hearthstone, maar het is een stuk makkelijker om te begrijpen. Daarmee is het genre toegankelijk gemaakt voor spelers die niet bekend zijn met dit soort games. In Clash Royale verzamel je kaarten en zet je deze om in middelen om je tegenstander te vernietigen. Het spel is geheel in middeleeuwse sfeer en je speelt met draken, prinsen en tovenaars. De gevechten zijn zeker niet makkelijk, er zijn zoveel opties dat het een tijdje kost voor je een winnende strategie hebt gevonden. Hiermee blijft het spel lekker uitdagend en ga je je niet gauw vervelen.